MEDNARODNA KONFERENCA e-ARH.si
Ljubljana 23. in 24.11.2016

Marca 2016 je Vlada Republike Slovenije sprejela Strategijo in izvedbeni načrt razvoja slovenskega elektronskega arhiva za obdobje 2016-2020. Strategija skupaj z izvedbenim načrtom do leta 2020 postavlja okvir za vzpostavitev stabilnega in zaupanja vrednega slovenskega elektronskega arhiva, s čimer bo omogočena uporaba in trajna ohranitev arhivskega gradiva v elektronski obliki kot dela slovenske, evropske in svetovne kulturne dediščine. Projekt s kratico imenujemo e-ARH.si.

V okviru projekta e-ARH.si bo 23. in 24. novembra 2016 v Hotelu Mons, Fourt Points by Sheraton v Ljubljani organizirana MEDNARODNA KONFERENCA e-ARH.si, v okviru katere bo 18 predavateljic in predavateljev iz Avstrije, Danske, Estonije, Hrvaške, Madžarske, Romunije, Slovenije, Švedske in Švice zainteresirano javnost seznanilo z izzivi e-arhiviranja ter predstavilo primere dobrih praks iz Slovenije in tujine, s katerimi želimo povečati zaupanje javnosti v e-rešitve.

Mednarodna konferenca bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku in bo simultano prevajana.

Svoje prijave prosimo posredujte po elektronski pošti na naslov mojca.horvat(at)pokarh-mb.si najkasneje do petka, 18. novembra 2016. Ob prijavi prosimo sporočite ime, priimek in naziv ustanove, iz katere prihajate.
Pohitite, število mest je omejeno.

Vljudno vabljeni!

Vabilo

Program konference

Prilagoditev pisave