V skladu s sproščanjem ukrepov v zvezi s širjenjem bolezni Covid-19 vas obveščamo, da bodo čitalnice Zgodovinskega arhiva Ljubljana v vseh enotah ponovno začele poslovati za raziskovalce s ponedeljkom, 8. junija 2020 v običajnem delovnem času. Zaradi nujnega omejevanja števila strank, ki so lahko naenkrat prisotne v čitalnicah, bomo sprejemali le stranke, ki bodo predhodno naročile gradivo in dobile termin za pregled gradiva. Če se želite dogovoriti za obisk, kontaktirajte uslužbence v čitalnicah  https://www.zal-lj.si/domaca-stran-1/o-arhivu-2/kontakti/.

Vstop v arhiv je dovoljen le z lastno zaščitno masko, ob vstopu si je treba razkužiti roke. V prostorih arhiva naj obiskovalci upoštevajo min. razdaljo 2 metrov.

Sprejemne pisarne ZAL samo po e-pošti in navadni pošti sprejemajo vaše vloge za izdajo dokumentov, ki jih potrebujete v upravnih ali sodnih postopkih. Vsa navodila so objavljena na spletnih straneh ZAL https://www.zal-lj.si/domaca-stran-1/za-uporabnike-2/izdajanje-dokumentov/. Za pojasnila smo v času uradnih ur dosegljivi tudi po telefonu.

Zgodovinski arhiv Ljubljana

 

Prilagoditev pisave