Spoštovani!

Kulturne institucije vsako leto 3. decembra, na dan rojstva Franceta Prešerna, obeležujemo  TA VESELI DAN KULTURE. V letošnjem letu bo ta veseli dan zaradi trenutnih epidemioloških razmer malenkost manj vesel, saj kulturne institucije na ta dan ne bomo mogle odpreti vrat svojim uporabnikom in širši zainteresirani javnosti.

To je kulturne institucije, vsaj tiste, ki se do sedaj še niso spopadle s tovrstnimi izzivi, na nek način prisililo v to, da začnejo iskati nove možnosti približevanja svoje dejavnosti uporabnikom in širši javnosti, ki jih ponujajo sodobne informacijske tehnologije.

Tako smo se v Zgodovinskem arhivu Ljubljana odločili, da tudi sami izkoristimo možnosti, ki nam jih za predstavitev naših razstav in s tem promocije kulturne dediščine, ki jo hranimo, ponuja svetovni splet. V ta namen smo na naši spletni strani pripravili novo spletno razstavišče, v katerem bomo našim uporabnikom in širši javnosti omogočali dostop do aktualnih razstav, tako naših, kot tudi gostujočih kar iz vaše dnevne sobe.

Spletno razstavišče

Zato vas danes, na ta veseli dan kulture, vljudno vabim v naše spletno razstavišče, v katerem vas bomo popeljali na virtualni ogled razstave Slovenci, začenjajo se novi časi (1918–1920). Ob ogledu razstave in predstavljenega arhivskega gradiva vam želim obilo lepih trenutkov.

Vabljeni pa tudi na ogled istoimenske publikacije, ki jo najdete na naši spletni strani pod rubriko Publikacije na spletu.

Dr. Zdenka Semlič Rajh, arhivska svetnica

v. d. direktorice

Prilagoditev pisave