Spoštovani obiskovalci!

Skladno z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, objavljenim v Uradnem listu RS, 4. 9. 2021, se začasno spreminja tudi pogoj opravljanja službe v kulturnih dejavnostih.

Čitalnice Zgodovinskega arhiva Ljubljana so odprte v običajnem delovnem času, ki je objavljen na spletni strani www.zal-lj.si. Uporabnike, skladno z odlokom, opozarjamo na dodatno upoštevanje protokola ob obisku čitalnic:

  1. V prostore arhiva vstopate le ob izpolnjevanju pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja), kar boste ob prihodu potrdili s podpisom izjave o izpolnjevanju pogoja PCT.
  2. Čitalnice omogočajo omejen sprejem uporabnikov, zato pred prihodom v čitalnico najavite svoj obisk na e-mail, in sicer za enoto v Ljubljani na citalnica@zal-lj.si ali na telefon 01 306 13 20, za enoto v Kranju na zal.kra@guest.arnes.si ali na 04 280 59 01, za enoto v Novem mestu na zal.nme@guest.arnes.si ali 07 394 22 40, za enoto v Škofji Loki na zal.skl@guest.arnes.si ali na 04 506 07 00 in za enoto v Idriji na zal.idr@guest.arnes.si ali na 05 372 22 70. V kolikor bodo kapacitete čitalnice na vaš izbrani termin zasedene, vas bomo naročili na drugi termin.
  3. Ob vstopu v prostore in izstopu si razkužite roke. Upoštevajte varnostno razdaljo. Uporaba zaščitne maske je obvezna.
  4. Pri plačilu storitev uporabe priporočamo kartično plačilo.

Navedeni ukrepi veljajo od 6. septembra 2021 do morebitnih nadaljnjih sprememb.

Arhiv nemoteno posluje običajno tudi za vse, ki vlagate vloge za pridobitev overjenih kopij arhivskega gradiva v zvezi  upravnimi ali sodnimi postopki ter prosite za vpogled v arhivsko gradivo. V teh primerih se poslužite obrazcev, ki so pripravljeni na naši spletni strani Izdajanje dokumentov / Zgodovinski arhiv Ljubljana (zal-lj.si) in ki jih pošljete na elektronski naslov enote, iz katere potrebujete gradivo.

Spremljajte aktualne novice z ukrepi in navodila na spletni strani portala Gov.si in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ostanite zdravi!

Prilagoditev pisave