Uporabnike Zgodovinskega arhiva obveščamo, da je Vlada Republike Slovenije   sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, s katerim se med izjeme, za katere ne velja začasna prepoved ponujanja storitev končnim uporabnikom, dodajajo še arhivi.

Čitalnica Zgodovinskega arhiva v Ljubljani  in enot v Kranju, Novem mestu, Škofji Loki in Idriji bo odprta od ponedeljka, 22. marca 2021 v običajnem delovnem času.

Ob obisku čitalnice je potrebno dodatno upoštevanje naslednjih pogojev:

  • V prostore arhiva vstopate le če ste zdravi, brez bolezenskih znakov in zadnjih 14 dni niste bili v stiku z obolelo osebo z znaki Covid-19.
  • V skladu z odlokom je v čitalnici lahko sprejmemo posamezno naenkratle enega uporabnika. Za rezervacijo prostega termina obiska nas kontaktirajte na e-mail: citalnica@zal-lj.si ali na telefon 01 306 13 20.

Rezervacije termina v čitalnicah enot uredite na:

Odlok bo veljal od 20. marca 2021 do 26. marca 2021.

Arhiv nemoteno posluje za vse, ki vlagate vloge za pridobitev overjenih kopij arhivskega gradiva v zvezi z upravnimi ali sodnimi postopki. V teh primerih se poslužite obrazcev, ki so pripravljeni na naši spletni strani Izdajanje dokumentov | Zgodovinski arhiv Ljubljana (zal-lj.si)

Spremljajte splošna priporočila objavljena na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Prilagoditev pisave